◇圧倒的な人気の理由 桧のまな板~Our Highly Rated Cutting Boards~

「料理人は木のまな板を使う」と言われますが、当店でも桧のまな板は圧倒的な人気があります。その魅力を知れば、購入せずにはいられない!!そんな魅力を今回はご紹介します。

It’s often said that professional chefs prefer wooden cutting boards, but, judging from the popularity of Nukui Woodwork’s cutting boards, home cooks and amateurs love them too! Once you experience its superiority, you’ll never turn back! Read further to learn more about the benefits of wooden cutting boards.

その1 刃物との相性  Knife Compatibility 

木のまな板は刃物との相性が良く、包丁の刃を痛めにくいと言われています。最近の包丁は品質が良いものもありますが、毎日使用する包丁の劣化は料理の質に影響を及ぼします。包丁の品質をなるべく落とさないことが、食材の舌触りや味の染み込みやすさ等も関係してきます。

Wooden boards are more compatible with and cause less wear on your knives. Even if you have a top-of-the-line knife, if used with an inferior cutting board, it will produce results will be the same as a cheap knife. The mouthfeel and depth of flavor of your meal is intrinsically tied to your grade of knife. So it’s key to preserve the quality cut of your knife by using a wooden board.

その2 軽い  Lightweight

当店の桧のまな板は他店のものと比べて比較的軽いと言われています。「木のまな板はプラスチックより重い」ので扱いにくいというイメージをお持ちの方もぜひお試しください。

ー重さの比較ー

Our cutting boards are comparatively lightweight. Some people are under the impression that wooden cutting boards are heavier than plastic; they just haven’t tried Nukui Woodwork’s cutting boards.

その3 天然の抗菌効果  Natural Antibacterial Properties

桧のまな板には天然の防菌・防カビ・防虫効果のある油成分「ヒノキチオール」が配合されていて、腐食しにくいです。においの強い食材を切ってもにおいが残りにくいというメリットもあります。

The oil secreted by cypress wood makes these boards naturally antibacterial, anti-mildew, wear-resistant and bug-repelling. Even more, be it onions or garlic, our cutting boards will NOT absorb the smell of whatever you choose to cut on it.

その4 料理ストレス解消の味方  Easy to Use

桧のまな板は包丁で食材を切る際に安定感があり、手の負担を軽減してくれます。切る食材が多い時は手が疲れてしんどい…という方はぜひこの機会に木のまな板を試してみてください。

Nukui Woodwork’s cypress boards provide a sense of stability without being too taxing on your hands. Don’t you hate how your hands ache after cutting up a lot of ingredients? For a more comfortable cutting experience, we recommend our boards.

様々な種類の木がある中で「桧(ひのき)」を選ぶ理由とは??

木のまな板にも様々な種類がありますが、その中でも桧がお勧めと言われています。

扱いやすさや、メリット等、料理人のみならず木のまな板を使ったことがない人でも満足度が高いのが桧のまな板です。

また他の木にはない最大のメリットが桧のいい香りがするところです。日本人にとって桧の香りというのは特に癒し効果抜群で大好評です。

Why Cypress?

You may be thinking ‘there are many types of wooden boards out there. Why should I choose your cypress cutting board?’

The answer is simple: our boards are easy to ease, with a host of benefits that anyone, from professional chefs to home cooks, can recognize with just one use. That is why we’ve received such high ratings from our customers!!

What’s more, the scent of cypress is especially appealing to our Japanese customers, because it is believed to contain soothing properties.

気になるお手入れ方法は? Maintenance  

木のまな板を使うにあたって、一番の懸念はやはりお手入れ。メリットはあるけれども、お手入れが大変そう…というイメージを抱いている方も多いのではないでしょうか。そんな心配もご無用、実はたったこれだけで大丈夫です。

・食材を切る前にまな板をさっと水で洗い流す

・使い終わった後は水気を切って乾燥

すでにいつも同じことをしている人も多いのではないでしょうか。またさらにオリーブオイルを薄く塗ったり、表面を紙ヤスリで削ったりするとさらに長持ちします。ご要望があれば、当店で表面を削ることも可能ですのでお気軽にご相談ください。

One of the number one concerns surrounding wooden cutting boards is maintenance. In fact, our boards aren’t that difficult to maintain.

  • Simply rinse it with water before use
  • Dry thoroughly after use

If you want go above and beyond basic maintenance, you can apply a thin coat of olive oil or sand the surface. We also offer sanding services at our storefront, should you so desire.

 

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